بُرد شبکه علمی ایران در ژنو
جایزه اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (WSIS-2019) در حوزه E-Science به دلیل طراحی و اجرای پروژه شبکه علمی به اپراتوری شبکه علمی ایران (شعا) اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی نوین ایران به نقل از ایرنا، در این اجلاس که امروز، سهشنبه با حضور مدیران ارشد فناوری اطلاعات ارتباطات از سراسر جهان شامل وزیران و معاونان وزیران ارتباطات کشورهای مختلف در سالن سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) در شهر ژنو سوییس برگزار شد، تندیس و لوح سپاس جایزه جامعه اطلاعاتی (WSIS-2019) در گروه علوم پایه E-Science به دلیل طراحی و اجرای پروژه شبکه علمی ایران، به معاونت امور بین الملل شعا تعلق گرفت.
در این مراسم هو لیون ژائو دبیرکل آی تی یو (اتحادیه بین المللی مخابرات) با اشاره به ۱۰ ساله شدن جایزه بین المللیWSIS گفت: همکاری کشورها برای ایجاد جامعه امن ارتباطی باعث نوآوری و همکاری بیشتر بین کشورهای دنیا می شود.
از صبح امروز، طرحهای ارائه شده در اجلاس WSIS2019 شامل ۱۶٫۹ درصد از آفریقا، ۲۹ درصد از آسیا و اقیانوس آرام، ۶٫۵ درصد از شرق اروپا، ۱۹٫۴ درصد از آمریکای لاتین و کارائیب، ۲۷٫۷ درصد از غرب اروپا و ۰٫۵ درصد سایر مناطق مورد ارزیابی قرار گرفت.
هیات کارشناسی WSIS PRIZE در نشست WSIS Forum 2019 که به میزبانی ژنو برگزار شد، در هر گروه یک پروژه را در نهایت به عنوان برنده نهایی انتخاب کردند که شبکه علمی توانست این جایزه را به خود اختصاص دهد.
وزیر ارتباطات در پی این موفقیت در توئیتر خود نوشت: «بله، امروز در اجلاس #WSIS2019 اعلام شد. شش کاندیدا داشتیم که برای پیشرفت قابل توجه «شبکه علمی ایران» برترین جایزه را برنده شدیم! شادی همکارانم دیدنی بود و البته چهره کشورهایی که فکر میکردند تحریمهایشان موثر است.»
شبکه علمی ایران از میان ۹۰ پروژه مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات از سراسر جهان که برای دریافت این جایزه در سال ۲۰۱۹ رقابت کردند، موفق به کسب جایزه این دوره از جایزه WSIS شد.
امسال در جایزه WSIS بیش از ۱۱۰۰ پروژه در ۱۸ گروه درخواست ارزیابی و بیش از دو میلیون نفر در رای گیری آن شرکت کردند که در نهایت از بین این پروژه ها ۹۰ پروژه در ۱۸ گروه به مرحله دوم راه یافتند.
از جمهوری اسلامی ایران نیز ۶ پروژه ملی در این ارزیابی شرکت که در نهایت شبکه علمی از میان پروژه ها و طرح های مرتبط با ICT با کسب بالاترین امتیاز به هشتمین دوره مسابقات WSIS و کاندیداتوری نهائی آن راه یافته است.
براساس این گزارش SHOA (شبکه علمی ایران ؛ شعا) به عنوان نخستین پروژه مشارکت دولتی – خصوصی (PPP) بین دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، مراکز آموزشی و درمانی، حوزه های علمیه و کتابخانهها، یک شبکه تحقیقی و آموزش ملی است و خدمات تخصصی برای حمایت از نیازهای جوامع تحقیق و آموزش به عنوان زیرساخت سند بالاسری نقشه جامع علمی کشور را ارائه میدهد.
شبکه علمی کشور حدود ۲۸سال قبل پایهریزی شد و نسل سومی که اکنون مدیریت اپراتور شبکه علمی ایران را برعهده دارند، هدف اصلیشان ایجاد زیرساخت زیستبوم اقتصاد علم کشور و پیوستن به شبکههای علمی جهان است.
این شبکه هدف دیگری را نیز دنبال میکند؛ این که سرقتهای علمی صورت نگیرد، ارتباطات تنگاتنگ بین صنعت و علم برقرار شود و دسترسی اطلاعات واقعی را در اختیار افراد قرار دهد.
تمام کتابخانهها و بیمارستانها از طریق شبکه علمی میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اکنون شبکه علمی ایران به شبکه علمی اروپا «ژآنت» متصل است و مسئولان آن در حال رایزنی برای اتصال به شبکه علمی کشورهای دیگر هستند.
اجلاس سران جامعه اطلاعاتی به مدت پنج روز با حضور بیش از سه هزار نفر از ۱۵۰ کشور برگزار میشود که طرح شبکه علمی ایران (شعا) نامزد دریافت جایزه از این اجلاس است.
این اجلاس هرساله باهدف گفتوگو و تبادلنظر بینالمللی با کمک اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU) در سطح وزیران و معاونان کشورهای مختلف برگزار میشود. موضوع اصلی اجلاس امسال، نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار است.
در این اجلاس دو پنل تحت عناوین آینده مشاغل در اقتصادهای مبتنی بر فاوا (توسط وزارت ارتباطات) و علم، نوآوری و آینده دانشگاه (توسط دانشگاه علم و صنعت ایران) مربوط به ایران است که با آیندهنگری توسعه فناوری ارتباطات برای دانشگاهها و مشاغل برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰